Matematik
hmm
18. januar 2007 af
karlmarx (Slettet)
et teater ved at hvis det sætter prisen ned med 10% stiger antallet af solgte billetter med 12%...
hvis teatret skal tjene flere penge skal man så hæve eller sænke prisen ?
jeg har tænkt over det og er kommet frem til at der må være nogle intervaller for om det kan betale sig at sænke prisen eller ej.. for hvis der komme mange i teatret og du sænker prisen skal du jo sænke prisen for ALLE, mens der kun blir solgt lidt flere billetter. så hvis der bliver solgt mange billetter bør det vist ikke sætte prisen ned...
er der nogle som har en mere konkret løsning ?
hvis teatret skal tjene flere penge skal man så hæve eller sænke prisen ?
jeg har tænkt over det og er kommet frem til at der må være nogle intervaller for om det kan betale sig at sænke prisen eller ej.. for hvis der komme mange i teatret og du sænker prisen skal du jo sænke prisen for ALLE, mens der kun blir solgt lidt flere billetter. så hvis der bliver solgt mange billetter bør det vist ikke sætte prisen ned...
er der nogle som har en mere konkret løsning ?
Svar #1
18. januar 2007 af jgthb (Slettet)
i (indtjening), p (pris), a (antal billetter)
p*a=i
<=>
(0,9p)*(1,12a)=1,008*p*a=1,008*i
p*a=i
<=>
(0,9p)*(1,12a)=1,008*p*a=1,008*i
Skriv et svar til: hmm
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
