Matematik
polynomium
19. januar 2007 af
gittemaja (Slettet)
bestem k så -2 er rod i polynomiet p(x)=x^3+kx^2-3x+6
her bruger jeg 0-reglen
0=-2^3+k(-2)^2-3(-2)+6
det giver -1
er det det rigtige svar?
her bruger jeg 0-reglen
0=-2^3+k(-2)^2-3(-2)+6
det giver -1
er det det rigtige svar?
Svar #3
19. januar 2007 af gittemaja (Slettet)
Hvor har jeg gjort noget forkert? for -6 og 6 går jo ud med hinanden
Svar #4
19. januar 2007 af dnadan (Slettet)
p(x)=x^3+kx^2-3x+6
=>
0=(-2)^3+k(-2)^2-3*(-2)+6 =-8+4k+6+6=4k+12-8=4k+4 <=>
4k=-4 <=> k=-1
=>
0=(-2)^3+k(-2)^2-3*(-2)+6 =-8+4k+6+6=4k+12-8=4k+4 <=>
4k=-4 <=> k=-1
Svar #5
19. januar 2007 af piper (Slettet)
Du skrev i dit øverste indlæg at det giver -1 og k skal jo være lig -1, så det er da også rigtigt?
Under alle omstændigheder får man ved løsning af ligningingen k = -1
og så er f(-2) = 0. Derfor er k rigtigt bestemt.
Under alle omstændigheder får man ved løsning af ligningingen k = -1
og så er f(-2) = 0. Derfor er k rigtigt bestemt.
Skriv et svar til: polynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
