Matematik

andengradspolynomium

19. januar 2007 af gittemaja (Slettet)
hvis jeg ved at a er positivt hvordan ved jeg så hvad fortegnet skal være for d altså differentialkvotienten?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2007 af piper (Slettet)

Hvis a er pos. vender "grenene" opad. Du ved ikke hvad differentialkvotientens fortegn nødvendigvis er af den grund, men du ved lidt om monotoniforholdene.

Du skal kende toppunktet og a's fortegn før du kan sige noget om differentialkvotientens fortegn.

Svar #2
19. januar 2007 af gittemaja (Slettet)

ok hvis a's fortegn er + og top. = - hvad er D så?

og hvis a = + og top = +

og a = - og top +

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2007 af piper (Slettet)

Du må hellere lige slå op, hvad et toppunkt er.

Lad l være et tal større end 0.

Hvis a er positiv og x0 betegner førstekoordinaten i toppunktet så er f'(x0-l) < 0 og f'(x0+l) > 0

Hvis a er negativ og x0 betegner førstekoordinaten i toppunktet så er f'(x0-l) > 0 og f'(x0+l) < 0.

x0-l er på den måde et punkt(en førstekoordinat) til venstre for toppunktet og x0+l er et punkt til højre for toppunktet.

f'(x0) = 0 da dette er et toppunkt og der er da vandret tangent.

Svar #4
19. januar 2007 af gittemaja (Slettet)

x0??????

og jeg har ingen koordinater

Svar #5
19. januar 2007 af gittemaja (Slettet)

det eneste jeg ved, er fortegnet for a og så har jeg et billede af parablen, men ingen tal på grafen så hvordan ved jeg hvilket fortegn d har, som er diskriminanten

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2007 af Peter_F (Slettet)

Du kan ikke udtale dig om diskriminanten d på baggrund af fortegnet for a!

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2007 af Peter_F (Slettet)

Hvis du har et billede af parablen kan du udtale dig om fortegnet for d.

Grafen skærer ikke x-aksen => d d=0

Grafen skærer x-aksen to steder => d>0

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. januar 2007 af allan_sim

#5.
Hvorfor blander du pludselig diskriminanten ind i det, når du før talte om differentialkvotienten? Du må beslutte dig :-)

Anyways - diskriminantens fortegn er afgjort af antal gange, grafen skærer x-aksen, og du har har derfor ikke brug for at kende a. Skærer grafen x-aksen to gange, er diskriminanten positiv (svarende til at den tilhørende andengradsligning har to løsninger), skærer grafen x-aksen én gang, er diskriminanten lig med 0, og skærer grafen slet ikke, er diskriminanten negativ.

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. januar 2007 af allan_sim

#7.
Hov, jeg overså fuldstændig dit indlæg - beklager :-)

Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.