Matematik

Bestem tallene a og b

20. januar 2007 af freespa (Slettet)
det oplyses, at grafen for 2.gradspolunomiet f(x)=ax^2 - bx + 1 , går gennem punkterne (1,3) og (,1,15)
bestem tallene a og b..


nogle der ved hvordan man gør?

Svar #1
20. januar 2007 af freespa (Slettet)

fejl.. der sku stå : gennem punkterne (1,3) og (-1,15)

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2007 af Matkaj

Indsæt punkterne i polynomiet, derved opnår du to ligninger med to ubekendte. Løs disse!

Svar #3
20. januar 2007 af freespa (Slettet)

jo men hvordan går man det?

fx ved p(1,3)

3 = a1^2 - b1 + 1
3 = a^2 - b + 1
2 = a - b

?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2007 af Matkaj

Ja det er rigtigt, det er din ene ligning.
Ved at indsætte andet punkt får du den anden.
Prøv først at opskrive de to ligninger

Svar #5
20. januar 2007 af freespa (Slettet)

jeg får ligningerne til at være

14 = a - b
2 = a - b


hvad gør jeg efterfølgende?

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2007 af Einstein_15 (Slettet)

f(x)=ax^2 - bx + 1

I: a*1^2 - b*1 +1 =3 <=> a= 2+b
II: a*(-1)^2 - b*(-1) + 1= 1,15

Dernæst substituerer du:

(2+b) * (-1)^2 - b*(-1)+1=1,15

Resten burde være ligetil..

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2007 af Matkaj

#5 der er sneget en fortegnsfejl ind, det skal være 14 = a + b

Isoler så a i den ene og indsæt dette udtryk i den anden, herved kan du bestemme b.

Skriv et svar til: Bestem tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.