Matematik
dif.lign.: dy/dx = y/(1+x^2) ?
20. januar 2007 af
mheitmann (Slettet)
Hej, sidder med en blækregning til om et par uger.. hehe :P men sidder p.t. fast ved en opgave.. den første.. x(.. Den lyder:
Dif. lign. har løsning f, som skærer punkt P(1,4).
Dif. lign. er: dy/dx = y/(1+x^2).
Bestem ligning for tangent til graf for f i punkt P?
Jeg er selv nået så langt:
dy/dx = y/(1+x^2) <=>
S(1/y)dy = S(1/(1+x^2))dx
Men kan ikke finde ud af at integrere 1/(1+x^2)? :(
Jeg ved det skal give ln|(et eller andet)|, men ln|1+x^2| er ikke rigtigt..
Giv et præg, på forhånd tak.
Dif. lign. har løsning f, som skærer punkt P(1,4).
Dif. lign. er: dy/dx = y/(1+x^2).
Bestem ligning for tangent til graf for f i punkt P?
Jeg er selv nået så langt:
dy/dx = y/(1+x^2) <=>
S(1/y)dy = S(1/(1+x^2))dx
Men kan ikke finde ud af at integrere 1/(1+x^2)? :(
Jeg ved det skal give ln|(et eller andet)|, men ln|1+x^2| er ikke rigtigt..
Giv et præg, på forhånd tak.
Svar #2
20. januar 2007 af ibibib (Slettet)
Du bliver ikke bedt om at løse differentialligningen. Det er vigtigt at lægge mærke til det.
Du kan løse opgaven ved at benytte formlen
y = f(x0) + f'(x0)(x-x0).
Du kan løse opgaven ved at benytte formlen
y = f(x0) + f'(x0)(x-x0).
Skriv et svar til: dif.lign.: dy/dx = y/(1+x^2) ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
