Matematik

Graf

20. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)
Hej

Nogen der ka hjælpe med denne opgave:

"Funktionen f er givet ved f(x) = x^2.
Om en anden funktion g vides, at g(x) er omvendt proportional med f(x), og at g(2) = 1.

Bestem forskrift for g."

Ved ikke hvad jeg skal gøre, så håber nogen ka hjælpe mig..

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Når to funktioner er omvendt proportionale er
g(x)=k/f(x), hvor k er en konstant.

Svar #2
20. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)

jaja.. men hvordan skal jeg starte..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2007 af ibibib (Slettet)

g(x)=k/x^2 og g(2)=1.
Beregn k og du har løst opgaven.

Svar #4
20. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)

er det rigtigt at g(x) = 4/x^2..

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Ja.

Skriv et svar til: Graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.