Matematik
Matematikopgave-funktion(ekspontiel)
21. januar 2007 af
kiwidinok (Slettet)
Hej
Kan ikke lige gennemskue denne opgave:
Kolesterol niveauet C(t) til tiden t er som bekendt bestemt ved:
C(t)=M+(C(0)-M)e^-k*t
Hvor M er ligevægtskonstanten for kolesterol i blodet, C(0) er kolesterolindholdet til tiden 0 og k er en parameter der måler hvor hurtigt individets krop reagere på afvigelser i kolesterolniveauet fra det naturlige kolesterolnoveau.
a) gør rede for at forskellen mellem kolesterolniveauet og ligevægtsniveauet aftager ekspontielt og bestemhalverings tiden?
b) Gør rede for at halveringstiden er omvendt proportional med k. Forklar hvad det betyder for kolesterolniveauet?
( Vil mene at opgave a har noget med e^-k*t da a^x, og -k har noget at gøre med at den aftager )
*Hjælp*
Kan ikke lige gennemskue denne opgave:
Kolesterol niveauet C(t) til tiden t er som bekendt bestemt ved:
C(t)=M+(C(0)-M)e^-k*t
Hvor M er ligevægtskonstanten for kolesterol i blodet, C(0) er kolesterolindholdet til tiden 0 og k er en parameter der måler hvor hurtigt individets krop reagere på afvigelser i kolesterolniveauet fra det naturlige kolesterolnoveau.
a) gør rede for at forskellen mellem kolesterolniveauet og ligevægtsniveauet aftager ekspontielt og bestemhalverings tiden?
b) Gør rede for at halveringstiden er omvendt proportional med k. Forklar hvad det betyder for kolesterolniveauet?
( Vil mene at opgave a har noget med e^-k*t da a^x, og -k har noget at gøre med at den aftager )
*Hjælp*
Svar #1
21. januar 2007 af sigmund (Slettet)
a) C(t)-M = (C(0)-M)e^(-k*t) er aftagende, da konstanten foran t er negativ (dårligt fomuleret, men jeg har ikke noget bedre lige nu.)
b) Udregn halveringstiden, dvs. den værdi af t, der giver C(t)/2.
b) Udregn halveringstiden, dvs. den værdi af t, der giver C(t)/2.
Svar #2
21. januar 2007 af kiwidinok (Slettet)
Er ikke helt med på hvad der menes med opgave b endnu?
Jeg har jo intet at sætte ind, udover at c(t)=2
Jeg har jo intet at sætte ind, udover at c(t)=2
Skriv et svar til: Matematikopgave-funktion(ekspontiel)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
