Matematik

Bestem en ligning.

21. januar 2007 af Tonni-lindholmer (Slettet)
En linje m har hældningskoefficienten -2 og skærer koordinatsystemets førsteakse i punktet P(5,0).

Bestem en ligning for linjen?

Mit bud:

y = ax + b
0 = -2*5 + b

Men herfra kan jeg ikke kommer videre?

Hvad skal jeg gøre nu? - det eneste jeg mangler, at finde er b, ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Ja.
Isoler b i ligningen.

Svar #2
21. januar 2007 af Tonni-lindholmer (Slettet)

#1 Kan det så passe, at det skal se således ud:

b = -2*5/0 ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Nej
y = ax + b
0 = -2*5 + b
0 = -10 + b
10 = b

Svar #4
21. januar 2007 af Tonni-lindholmer (Slettet)

#3 Nåh ja, selvfølgelig.

Nu er ligningen så:

y = -2x + 10 , ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2007 af ibibib (Slettet)

ja

Svar #6
21. januar 2007 af Tonni-lindholmer (Slettet)

Tak!!

Skriv et svar til: Bestem en ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.