Matematik

Cirklens ligning

21. januar 2007 af Hannibal den store (Slettet)
Har en opgave som jeg gerne ville have lidt hjælp til.

" Ligger punkterne (-1;2) og (7;-2) på cirklen
(x-7)^2 + (y-2)^2 = 5,83^2 ?"


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2007 af dnadan (Slettet)

indsæt dine to punkter i selv cirklens ligning f.eks.:
et punkt (x;y)=(3;4)
(x-7)^2 + (y-2)^2 = 5,83^2 =>
(3-7)^2+(4-2)^2=5,83^2 osv

hvis det på venstre side giver det på højre, så er punktet på cirklen...

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2007 af mathon

(-1-7)^2 + (2-2)^2 = 64 ulig 5,83^2

(7-7)^2 + (-2-2)^2 =16 ulig 5,83^2
konklusion:
ingen af de to punkter ligger på cirklen (x-7)^2 + (y-2)^2 = 5,83^2

Svar #3
21. januar 2007 af Hannibal den store (Slettet)

mange tak..

Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.