Matematik

Integrale

16. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)
Nogen der kan svarer på opgave f) i dette opgavesæt?

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/vinter/ud0285V.pdf

på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2004 af Brian (Slettet)

Ja, jeg kan godt :-D Hvor langt er du selv kommet?

Nuvel, kender du den figur fra bogen, hvor man ser graferne for x, x^2, x^3, o.s.v.? x^2 kender vi alle, x^3 går tættere på x-aksen mellem 0 og 1, men er stejlere for x over 1. O.s.v.

Morale: x^(n-1) og x^n skærer hinanden i x=0 og x=1 med x^n som den mindste.

Men dette bør du nok vise ved løsning af en ligning.

Nu har du grænserne for et integrale, hvor integranden er de to funktioner trukket fra hinanden. Herfra skulle du være selvkørende...

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2004 af Brian (Slettet)

n skal være naturlig, så du må også overveje x^0, der jo som bekendt er 1. Kan ikke lige overskue om den går ind under det generelle tilfælde, jeg tror det... men ellers pas på.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2004 af Esmil (Slettet)

Punktmængden M, der bliver begrænset af f og g vil altid ligge i intervallet 0 ≤ x ≤ 1, og den vil være bestemt ved

M(n) = ∫f(x)dx - ∫g(x)dx integreret over samme interval

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2004 af Esmil (Slettet)

Hov det var vist rimelig unødvendigt. Specielt når de fancy tegn slet ikke virker.

Svar #5
16. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

tak tak :)

Skriv et svar til: Integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.