Matematik
Kapitalfremskrivning 3
22. januar 2007 af
Låve (Slettet)
Kan nogen hjælpe?
Opg lyder sådan:
En investeringskonto gav i de første 5 år et gennemsnitlig afkast på 5 % mens afkastet i de næste 5 år var på 15% i gennemsnit.
Bestem den gennemsnitlige forretning pr.år i hele 10-årsperioden.
hvad skal det gennemsnitlige forretning per år være i de næste 10 år hvis det gennemsnitlige afkast per år i hele 20-årsperioden skal være 12%
Opg lyder sådan:
En investeringskonto gav i de første 5 år et gennemsnitlig afkast på 5 % mens afkastet i de næste 5 år var på 15% i gennemsnit.
Bestem den gennemsnitlige forretning pr.år i hele 10-årsperioden.
hvad skal det gennemsnitlige forretning per år være i de næste 10 år hvis det gennemsnitlige afkast per år i hele 20-årsperioden skal være 12%
Svar #1
22. januar 2007 af Peter_F (Slettet)
Bestem den gennemsnitlige forretning pr.år i hele 10-årsperioden.
Her kan du bruge formlen for gennemsnitlig rente:
(1+r)^n=(1+r_1)*(1+r_2)*...*(1+r_n)
Dvs. at du skal for r løse:
(1+r)^10=(1+0,05)^5*(1+0,15)^5
hvad skal det gennemsnitlige forretning per år være i de næste 10 år hvis det gennemsnitlige afkast per år i hele 20-årsperioden skal være 12%?
Igen samme formel.
Her skal du bare løse:
(1+0,12)^20=(1+0,05)^5*(1+0,15)^5*(1+r)^10
Her kan du bruge formlen for gennemsnitlig rente:
(1+r)^n=(1+r_1)*(1+r_2)*...*(1+r_n)
Dvs. at du skal for r løse:
(1+r)^10=(1+0,05)^5*(1+0,15)^5
hvad skal det gennemsnitlige forretning per år være i de næste 10 år hvis det gennemsnitlige afkast per år i hele 20-årsperioden skal være 12%?
Igen samme formel.
Her skal du bare løse:
(1+0,12)^20=(1+0,05)^5*(1+0,15)^5*(1+r)^10
Svar #2
22. januar 2007 af mathon
K*1,05^5*1,15^5 = K*(1+p/100)^10
[1,05^5*1,15^5]^(1/10) = 1+p/100
[[1,05^5*1,15^5]^(1/10)-1] = p/100
p=[[1,05^5*1,15^5]^(1/10)-1]*100
K*1,05^5*1,15^5*(1+p/100)^10 =K*1,12^20
1,05^5*1,15^5*(1+p/100)^10 =1,12^20
(1+p/100)^10 = 1,12^20/(1,05^5*1,15^5)
1+p/100 = [1,12^20/(1,05^5*1,15^5)]^0,1
p/100 = [[[1,12^20/(1,05^5*1,15^5)]^0,1]-1]
p = [[[1,12^20/(1,05^5*1,15^5)]^0,1]-1]*100
[1,05^5*1,15^5]^(1/10) = 1+p/100
[[1,05^5*1,15^5]^(1/10)-1] = p/100
p=[[1,05^5*1,15^5]^(1/10)-1]*100
K*1,05^5*1,15^5*(1+p/100)^10 =K*1,12^20
1,05^5*1,15^5*(1+p/100)^10 =1,12^20
(1+p/100)^10 = 1,12^20/(1,05^5*1,15^5)
1+p/100 = [1,12^20/(1,05^5*1,15^5)]^0,1
p/100 = [[[1,12^20/(1,05^5*1,15^5)]^0,1]-1]
p = [[[1,12^20/(1,05^5*1,15^5)]^0,1]-1]*100
Skriv et svar til: Kapitalfremskrivning 3
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
