Matematik

Opgave og lommeregner hjælp

24. januar 2007 af Citron (Slettet)
Hej. Jeg skal bestemme f'(t) ud fra funktionen
f(t)=kvadratroden af t^2-28+kvadratroden af t^2+28/2t Men jeg kan overhovedet ikke få min lommeregner TI 89, til at skrive det ind. Så er der nogen der kan svare mig på, hvordan man skriver det korrekt ind på denne lommeregner, ville det være super.

I en anden opgave, skal jeg bestemme koordinaterne til det punkt på grafen for f(x)=3x^2-1, hvor tangenthældningen er 3. Den forstår jeg heller ikke meget af..


på forhånd tak

Louise

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2007 af mathon

Definer f(x)=sqr(t^2-28)+sqr(t^2+28/2t)

d(f(x),x)......og du har f'(x)

prøv lige det!

Svar #2
24. januar 2007 af Citron (Slettet)

hvis jeg sættet det ind, som du har skrevet får jeg kvadratroden af t*(t+148+kvadratroden af t^2-28..

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2007 af mathon

rettelse
Definer f(t)=sqr(t^2-28)+sqr(t^2+28/2t)

d(f(t),t)......og du har f'(t)

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2007 af mathon

endnu en gang
Definer f(t)=sqr(t^2-28)+sqr(t^2+28/(2t))

d(f(t),t)......og du har f'(t)

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2007 af mathon

result på TI

http://peecee.dk/?id=24381

Svar #6
24. januar 2007 af Citron (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2007 af mathon

den anden opgave
http://peecee.dk/?id=24383

Svar #8
24. januar 2007 af Citron (Slettet)

Tak igen :) Jeg kan ikke forstå hvorfor min bog, vil have den sidste af dine svar til at blive y=3x-7/4.. Men mange tak i hvert fald,,

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=24404


Svar #10
24. januar 2007 af Citron (Slettet)

mange tak igen :-)

Det var en stor hjælp..

Skriv et svar til: Opgave og lommeregner hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.