Matematik
hjælp - differentialregning
24. januar 2007 af
skumbanan88 (Slettet)
Funktionen f(x)= 1/3x^3 - 3x + 1 har en tangent i punktet P(-3,1).
Ligningen for denne tangent er 6x + 19.
Tangentens skæringspunkt med x-aksen er -19/6.
Grafen for f har en tangent, der er parallel med tangenten i P(-3,1)
Hvordan bestemmer jeg ligningen for denne tangent?
Jeg ved godt, at tangenterne har samme hældningskoefficient og at a derfor er 6. Men hvordan finder jeg b?
Ligningen for denne tangent er 6x + 19.
Tangentens skæringspunkt med x-aksen er -19/6.
Grafen for f har en tangent, der er parallel med tangenten i P(-3,1)
Hvordan bestemmer jeg ligningen for denne tangent?
Jeg ved godt, at tangenterne har samme hældningskoefficient og at a derfor er 6. Men hvordan finder jeg b?
Svar #1
24. januar 2007 af Molle- (Slettet)
du skal starte med at finde F'(x) og finde de to x-værdier hvor funktionen har hældningen 6, og du kan derefter også finde ud at hvad y-værdierne er de pågældende stedder, det ene punkt er P(-3,1) som vi kender med det er det andet punkt som du skal finde, og så kan du bare bruge formlen y-y(0)=a*(x-x(0)). og så er formlen der
Svar #2
24. januar 2007 af uksomi (Slettet)
mon ikke du skal bruge y-y0=a(x-x0), når du kender a=3 og P(-3,1)
Skriv et svar til: hjælp - differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
