Matematik

Trigonometri hjælp til firkant

24. januar 2007 af Ralphi (Slettet)
Hej alle, nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave, som skal afleveres i morgen?

I en vilkårlig firkant er vinkel A og vinkel D = 85 grader, vinkel C = 90 grader. |AB| = 8 og |AD| = 12.
Først beregnes |BD|, diagnoalen i firkanten, som jeg har beregnet til 13,85.

Men jeg kan ikke komme videre....

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2007 af McMaster (Slettet)

Hvad er det, som du skal finde frem til?

Svar #2
24. januar 2007 af Ralphi (Slettet)

nårh ja.. hehe.. jeg skal finde |BC| og |CD|

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2007 af McMaster (Slettet)

Eftersom, at du har alle siderne i trekanten formet med din diagonal. Så kan du vha. cos udregne trekantens vinkler. Derefter kan du trække disse vinkler fra firkantens vinkler og dermed finde vinklerne i den anden trekant!

Ud fra diagonalens længde og trekantens vinkler kan de to sider findes!

Er du med?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2007 af McMaster (Slettet)

Med den første trekant mener jeg ABD og i den anden selvfølgelig BCD.

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2007 af Molle- (Slettet)

hej du ved det sikkert godt selv men vinkel B er nok 90 grader..

Hvis du vil vide andet, kunne du måske skrive hvad du søger?

Svar #6
24. januar 2007 af Ralphi (Slettet)

aah ja okay! Tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2007 af Molle- (Slettet)

du kan prøve at finde alle vinklerne i den trekant som dannes at de to sider og diagonalen. Dem kan du bruge til at finde de to ukendte vinkler i den anden trekant og så har vi en kendt længde og to vinkler... og så kan du bruge sinusrelationen.
Håber det hjælper

Skriv et svar til: Trigonometri hjælp til firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.