Matematik
Parameterfremstilling
24. januar 2007 af
Freud (Slettet)
Hej
Jeg har fået til opgave at skrive følgende 3 "punkter" om til en parameterfremstilling. Da jeg er usikker håber jeg der er nogle der gider at tjekke det igennem hurtigt:
a)x=-5 og y=3-3t
Parameterfremstilling: (x,y)=(0,3)+t*(-5,-3)
b) x=-t og y=8+2t
Parameterfremstilling: (x,y)=(0,-8)+t*(-1,2)
c)-9+2t og y=t
Parameterfremstilling: (x,y)=(0,-4,5)+t*(-2,-1)
På forhånd mange tak
Freud
Jeg har fået til opgave at skrive følgende 3 "punkter" om til en parameterfremstilling. Da jeg er usikker håber jeg der er nogle der gider at tjekke det igennem hurtigt:
a)x=-5 og y=3-3t
Parameterfremstilling: (x,y)=(0,3)+t*(-5,-3)
b) x=-t og y=8+2t
Parameterfremstilling: (x,y)=(0,-8)+t*(-1,2)
c)-9+2t og y=t
Parameterfremstilling: (x,y)=(0,-4,5)+t*(-2,-1)
På forhånd mange tak
Freud
Svar #1
25. januar 2007 af CziX (Slettet)
Du skal nok lige kigge på dem igen.
Vi tager a som eksempel.
x = -5 og y =3-3t
Parameterfremstilling: (x,y) = (-5,3)+t*(0,-3), da
x = -5+t*0 = -5 og y = 3+t*(-3) = 3-3t
Du kan behandle x og y uafhængig af hinanden, når de er vektorer.
Vi tager a som eksempel.
x = -5 og y =3-3t
Parameterfremstilling: (x,y) = (-5,3)+t*(0,-3), da
x = -5+t*0 = -5 og y = 3+t*(-3) = 3-3t
Du kan behandle x og y uafhængig af hinanden, når de er vektorer.
Skriv et svar til: Parameterfremstilling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
