Fysik
Parallelforbindelse
25. januar 2007 af
Jimmizor (Slettet)
Hey..
Hvordan kan det være, at den maksimale strømstyrken er større i en parallelforbindelse end kun med en enkelt kompunent, men spændingen ca. er det samme i begge tilfælde?
På forhånd tak
Hvordan kan det være, at den maksimale strømstyrken er større i en parallelforbindelse end kun med en enkelt kompunent, men spændingen ca. er det samme i begge tilfælde?
På forhånd tak
Svar #1
25. januar 2007 af mathon
...i parallelforbindelsen er modstanden mindre end i den oprindeligt ene komponent, hvorfor strømstyrken bliver større for fastholdt spænding...
hvis du regner på et eksempel:
U=10_V og en modstand på 2_Ohm
I=U/R=10_V/(2_Ohm)=10_Ohm*A/(2_Ohm)=5_A
nu parallelforbindes de 2_Ohm med en modstand på 3_Ohm.
Erstatningsmodstanden R_p beregnes
1/R_p =1/R_1 + 1/R_2,
hvoraf
R_p = (R_1*R_2)/(R_1+R_2),
der ved indsættelse giver
Erstatningsmodstanden R_p beregnes
1/R_p =1/R_1 + 1/R_2,
hvoraf
R_p = (2_Ohm*3_Ohm)/(2_Ohm+3_Ohm)
R_p = 6_Ohm^2/(5_Ohm = 1,2_Ohm
den samlede strømstyrke beregnes
I=10_Ohm*A/(1,2_Ohm)=8,33_A
"strømmen" har det som menneskene - springer over hvor gærdet er lavest --> løber hvor modstanden er mindst
vi regner på det:
strømmen gennem de 2_Ohm bliver: I2=10_Ohm*A/(2_Ohm)=
5_A - som tidligere beregnet
strømmen gennem de 3_ohm bliver: I3=10_ohm*A/(3_Ohm)=
3,33_Ohm
hvis du regner på et eksempel:
U=10_V og en modstand på 2_Ohm
I=U/R=10_V/(2_Ohm)=10_Ohm*A/(2_Ohm)=5_A
nu parallelforbindes de 2_Ohm med en modstand på 3_Ohm.
Erstatningsmodstanden R_p beregnes
1/R_p =1/R_1 + 1/R_2,
hvoraf
R_p = (R_1*R_2)/(R_1+R_2),
der ved indsættelse giver
Erstatningsmodstanden R_p beregnes
1/R_p =1/R_1 + 1/R_2,
hvoraf
R_p = (2_Ohm*3_Ohm)/(2_Ohm+3_Ohm)
R_p = 6_Ohm^2/(5_Ohm = 1,2_Ohm
den samlede strømstyrke beregnes
I=10_Ohm*A/(1,2_Ohm)=8,33_A
"strømmen" har det som menneskene - springer over hvor gærdet er lavest --> løber hvor modstanden er mindst
vi regner på det:
strømmen gennem de 2_Ohm bliver: I2=10_Ohm*A/(2_Ohm)=
5_A - som tidligere beregnet
strømmen gennem de 3_ohm bliver: I3=10_ohm*A/(3_Ohm)=
3,33_Ohm
Svar #2
12. december 2012 af juleko (Slettet)
Denne her side forklarer det bedre:
http://el.runeonline.dk/dokumentation/blandet/Formelsamling.pdf
Skriv et svar til: Parallelforbindelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
