Matematik
Simple ligninger
25. januar 2007 af
knnico (Slettet)
Jeg ved ikke hvorfor, men jeg er lost i disse opgaver:
1. 3x-18 = 5x+(-3x+12)-24
mine udregninger:
3x-18 = 2x+12-24
3x-18=2x-12
3x=2x+6
2. ½x-2(5-x)=-(3-x)+4
mine udrg:
½x-10+x=-3+x+4
1½x-10=1+x
1½x=11+x
Hvad har jeg gjort forkert?
1. 3x-18 = 5x+(-3x+12)-24
mine udregninger:
3x-18 = 2x+12-24
3x-18=2x-12
3x=2x+6
2. ½x-2(5-x)=-(3-x)+4
mine udrg:
½x-10+x=-3+x+4
1½x-10=1+x
1½x=11+x
Hvad har jeg gjort forkert?
Svar #1
25. januar 2007 af Ronson76 (Slettet)
Nr. 1 er rigtig.
I nr. 2 skal der i anden linie får du, når du ganger ud:
½x-10+2x = -3+x+4
I nr. 2 skal der i anden linie får du, når du ganger ud:
½x-10+2x = -3+x+4
Svar #2
25. januar 2007 af Bacchus (Slettet)
1:
Tror det er en parentesfejl du har lavet
3x-18 = 5x+(-3x+12)-24
3x+6 = 5x+(-3x+12)
-2x+6 = (-3x+12)
-2x+6 = -3x+12
x+6 = +12
x = +6
Når der står + foran parentesen, skal der ikke ændres fortegn inde i den.
2:
Parenteserne igen.
½x-2(5-x)=-(3-x)+4
½x-10+2x=-3+x+4
½x+2x=+x+11
1½x=+11
1½x=+11
x=11/1,5
Når du ganger ind i en parentes, så skal du gange hele parentesen. Andetledet i den første parentes var ikke ganget korrekt.
Tror det er en parentesfejl du har lavet
3x-18 = 5x+(-3x+12)-24
3x+6 = 5x+(-3x+12)
-2x+6 = (-3x+12)
-2x+6 = -3x+12
x+6 = +12
x = +6
Når der står + foran parentesen, skal der ikke ændres fortegn inde i den.
2:
Parenteserne igen.
½x-2(5-x)=-(3-x)+4
½x-10+2x=-3+x+4
½x+2x=+x+11
1½x=+11
1½x=+11
x=11/1,5
Når du ganger ind i en parentes, så skal du gange hele parentesen. Andetledet i den første parentes var ikke ganget korrekt.
Svar #3
25. januar 2007 af Polle (Slettet)
Du skal isolere x på den ene side af lighedstegnet, således at der vil stå "x=...."
Jeg før følgende løsninger:
1) x=6
2) x=22/3
Jeg før følgende løsninger:
1) x=6
2) x=22/3
Skriv et svar til: Simple ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
