Matematik
• Bestemmelse af forskrift ud fra to punkter på grafen
25. januar 2007 af
Kovacs (Slettet)
Hejsa! Nu har jeg siddet og døjet med en matematik emneopgave hele ugen, og jeg er meget snart færdig, dog mangler jeg lige en enkelt opgave. Den opgave jeg snakker om går ud på følgende:
Bestemmelse af forskrift for graf ud fra to punkter på grafen.
Her havner vi lidt i den omvendte verden, i de foregående opgaver har jeg set på, hvordan man tegner en graf ud fra forskriften, og nu skal jeg se på, hvordan man bestemmer forskriften ud fra grafen når man kender to punkter på grafen, og jeg er meget forvirret.
Så hvis der var en der lige kunne give en hjælpende hånd, og poste sådan et bevis, så ville jeg blive meget glad.
Mvh, Kovacs.
Btw, der er tale om en eksponentiel funktion.
Bestemmelse af forskrift for graf ud fra to punkter på grafen.
Her havner vi lidt i den omvendte verden, i de foregående opgaver har jeg set på, hvordan man tegner en graf ud fra forskriften, og nu skal jeg se på, hvordan man bestemmer forskriften ud fra grafen når man kender to punkter på grafen, og jeg er meget forvirret.
Så hvis der var en der lige kunne give en hjælpende hånd, og poste sådan et bevis, så ville jeg blive meget glad.
Mvh, Kovacs.
Btw, der er tale om en eksponentiel funktion.
Svar #1
25. januar 2007 af QaZZaQ
Drejer det sig om en speciel funktion som der skal findes frem til?
Med kun to punkter givet er der uendeligt mange funktioner der passer.
Mon ikke det skal være en lineær funktion?
I så tilfælde har du at en lineær funktion skrives på formen: y=ax+b.
du kender så to punkter så (x1,y1) og (x2,y2)
der må da gælde følgende:
y1=a*x1+b og y2=a*x2+b
Her har du altså to ligniner med to ubekendte.
Med kun to punkter givet er der uendeligt mange funktioner der passer.
Mon ikke det skal være en lineær funktion?
I så tilfælde har du at en lineær funktion skrives på formen: y=ax+b.
du kender så to punkter så (x1,y1) og (x2,y2)
der må da gælde følgende:
y1=a*x1+b og y2=a*x2+b
Her har du altså to ligniner med to ubekendte.
Skriv et svar til: • Bestemmelse af forskrift ud fra to punkter på grafen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
