Matematik

Integrere

28. januar 2007 af Suzuka (Slettet)
Hej med jer :)

Jeg har følgende opgaver for, jeg ved, hvad jeg skal lave det, men jeg kan ikke udregne det, så jeg håber, at I vil hjælpe mig.

http://peecee.dk/?id=25194

I følgende opgave kalder jeg funktionen i a) for f. Den har en forskrift på f(t), hvor f(t) er så vandforbruget ( m^3/s) i tiden t (timer)
Så skal jeg finde funktionens maksimum, og derefter skal jeg bestemme det samlede vandforbrug over et døgn. Jeg bliver bedt om at gøre det ved integration.

Jeg sidder fast, hvor jeg skal finde funktionens maksimum og derefter :(

Jeg håber, at I kan hjælpe mig.

På forhånd tak!

Svar #1
28. januar 2007 af Suzuka (Slettet)

Kan I hjælpe mig :( ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2007 af mathon

f(t) = 15,270747*1,064345^t

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2007 af mathon

den har ingen nulpunkter for f'(t), så det kan ikke være den, der menes!

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2007 af mathon

men
f(t) = -0,507867x^2 + 14,087163x + 0,76506
var en mulighed

Svar #5
28. januar 2007 af Suzuka (Slettet)

#4: Okay, hvad gør man så :) ?

Svar #6
28. januar 2007 af Suzuka (Slettet)

#4:

Det vil sige, at det er en forskrift for y om funktion af tiden?
Når jeg så har tegnet den, skal jeg så finde maximum på grafen?

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2007 af mani4ever (Slettet)

#5 og #6:

jeg tror, at du skal finde en 3.gradspolynomium!!

Jeg er IKKE sikker.

Ville også gerne vide, hvordan man løste den opgave, har selv prøvet at regne den ud, uden held.

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar 2007 af mathon

mani4ever har ret i sin henvisning. Jeg har lige un dersøgt det. Korrelansen er 0,97 ved kubisk regression, så der arbejdes videre med

y = -0,047057x^3 + 1,186189x^2 - 1,535798x + 5,142857

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. januar 2007 af mathon

se beregningen
http://peecee.dk/?id=25328

Skriv et svar til: Integrere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.