Matematik

Y = (Meget nem opgave)

28. januar 2007 af Christian90 (Slettet)
Antallet af landbrug i Danmark kan i perioden 1983-2000 med god tilnærmelse beskrives ved modellen
y = -2600x + 98680 ,
hvor y er antallet af landbrug, og x er antal år efter 1983

a) Hvornår kommer antallet af landbrug under 40000, hvis denne udvikling fortsætter?

Håber der er nogen der kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2007 af rexden1

Sæt y = 40000 og isoler x, så finder du antallet af år:

40000 = -2600x + 98680
2600x = -40000+98680
2600x = 58680
x = 58680 / 2600
x = 22.5692 år

Skriv et svar til: Y = (Meget nem opgave)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.