Fysik
Haster
29. januar 2007 af
malle1900 (Slettet)
hej, jeg har problemer med denne opgave her. jeg har prøvet alt.
opgaven lyder sådan her:
en pommes frites gryde består af 0,65 kg aluminium og indeholder 1,0 kg olie med en varmefylde på 1,8 J/(g*0grader)
Før vi laver pommes frites skal det opvarmes fra 20 grader til 250 grader celcius.
Hvor meget energi kræver opvarmingen? jeg har denne ligning E=c*m*delta t. men kan ikke finde ud af at bruge den?
varmelegemet har en effekt på 1500 w, hvor lang tid vil opvarmingen mindst tage?
har denne ligning P=E/t
mvh malle1900
opgaven lyder sådan her:
en pommes frites gryde består af 0,65 kg aluminium og indeholder 1,0 kg olie med en varmefylde på 1,8 J/(g*0grader)
Før vi laver pommes frites skal det opvarmes fra 20 grader til 250 grader celcius.
Hvor meget energi kræver opvarmingen? jeg har denne ligning E=c*m*delta t. men kan ikke finde ud af at bruge den?
varmelegemet har en effekt på 1500 w, hvor lang tid vil opvarmingen mindst tage?
har denne ligning P=E/t
mvh malle1900
Svar #1
29. januar 2007 af Jerslev (Slettet)
#0: Du skal starte med at slå c-værdien op for aluminium. Herefter indsætter du i din formel:
Q = c*m* delta t
Den formel skal du benytte to gange for at finde den totale varme, der skal tilføjes:
Q (gryde) = c (aluminium) * 0,65kg*230K
Q (olie) = 1,8 J/(g*K) * 1kg * 230K
Q (total) = Q gryde + Q olie
Q (total) er den energimængde, der skal tilføjes. Herefter indsætter du blot i din formel P = E/t og isolerer t.
Q = c*m* delta t
Den formel skal du benytte to gange for at finde den totale varme, der skal tilføjes:
Q (gryde) = c (aluminium) * 0,65kg*230K
Q (olie) = 1,8 J/(g*K) * 1kg * 230K
Q (total) = Q gryde + Q olie
Q (total) er den energimængde, der skal tilføjes. Herefter indsætter du blot i din formel P = E/t og isolerer t.
Skriv et svar til: Haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
