Matematik

9 gange så stort?

29. januar 2007 af milli89 (Slettet)
Jeg har fået opgaven der lyder:

Graferne for f(x)=sin(x) og g(x)= sin(2x) afgrænser i området mellem x=0 og x=2pi to punktmængder A og B. Lav en skitse af situationen, og gør rede for, at det ene område er 9 gange så stort som det andet.

Nogen der kan forklare mig hvad jeg skal gøre? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2007 af Waterhouse (Slettet)

Find først ud af hvor de to grafer skærer hinanden, ved at løse

sin(x)=sin(2x)

Du må nu kunne udtrykke arealet af de to punktmængder vha. bestemte integraler - det ene integral har grænserne 0 og den x-værdi hvor graferne skærer, det andet integral har grænserne skæringspunktet og 2pi. Vis nu at det ene integral er 9 gange større end det andet.

Svar #2
29. januar 2007 af milli89 (Slettet)

Hmm, er ikke sikker på jeg forstår det helt. Kan du sige hvordan jeg laver det i en grafregner? (På TI-89)

Svar #3
29. januar 2007 af milli89 (Slettet)

Kan det passe, at jeg så skal sige:

Integrate(sin(2x),x og så 0 nederst og skæringspunkt øverst) minus integrate(sin(x)),x og så 0 nederst og skæringspunkt øverst)

og så i det andet bare med 2pi øverst og skæringspunkt nederst?

Hvis du forstår? eller er jeg helt galt på den?

Svar #4
29. januar 2007 af milli89 (Slettet)

nej det kan ikke være rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=25423

Svar #6
29. januar 2007 af milli89 (Slettet)

Mathon, tusind tak :)

Men kan det virkelig ikke gøres på en lettere måde? Går "kun" i 2g, og det der ser ret kompliceret ud :)

Skriv et svar til: 9 gange så stort?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.