Matematik

Bestem en forskrift

29. januar 2007 af pdn (Slettet)
Godaften

Jeg er i gang med en matematik aflevering. Jeg er imidlertid stødt på en opgave, som jeg ikke helt forstår:

"Grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skærer akserne i punkterne P(2,0), Q(8,0) og R(0,4)

Bestem en forskrift for f(x)"

Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig med den

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2007 af balrogofhell (Slettet)

Du kan løse den som to ligninger med to ubekendte, i og med at du har fået opgivet c (skæring med y-aksen) i form af R(0,4)

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2007 af mathon

y = ax^2+bx+c med rødderne r1=2 og r2=8

faktorisering
y = a(x-r1)(x-r2) =a(x-2)(x-8)

y = ax^2-10ax+16a,
hvoraf
b=10a og c=16a

til bestemmelse af a

4 = a*0^2-10a*0+16a

16a = 4

a = 1/4

y = (1/4)x^2-2,5x+4

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Jeg kan skam også faktorisere :)

Svar #4
29. januar 2007 af pdn (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2012 af tahmiilde (Slettet)

#2

Hvor har du b=10a og c=16a fra? 


Skriv et svar til: Bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.