Matematik

Koordinatsættet til røringspunktet for en tangent

29. januar 2007 af Hannibal den store (Slettet)
"En parabel har ligningen y = -0,5x^2 + 3x + 1,5

Parablen har en tangent der er paralell med linjen med ligningen y = -4x + 5

Beregn koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent?"

Ved ikke rigtig hvordan jeg skal komme videre og lidt hjælp ville være super.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2007 af guldbar (Slettet)

Jeg sidder netop med samme type opgave, så jeg følger lige med her, hvilket jeg håber er okay :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2007 af Benjamin. (Slettet)

Når tangent skal være parallel med linjen, skal hældningerne være den samme.
Løs derfor ligningen:
y' = -4
Og indsæt denne x-koordinat i ligningen for parablen, for at få y-koordinaten.

Svar #3
29. januar 2007 af Hannibal den store (Slettet)

skal man så tage den her y = -0,5x^2 + 3x + 1,5 eller den her y = -4x + 5 differentieret for at finde denne x koordinat?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2007 af Benjamin. (Slettet)

#3 Det ville selvfølgelig være nemmere, hvis det var angivet som funktioner. Det er den afledede til ligningen for parablen, du sætter lig med -4.

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2007 af mathon

f'(x) = -x+3

f'(xo) = -4 = -xo+3

xo=???

f(xo)=???

Skriv et svar til: Koordinatsættet til røringspunktet for en tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.