Fysik

Brydning

30. januar 2007 af FrederikXY (Slettet)
Jeg har 6 stråler/linier illustreret i min bog. Jeg bliver spurgt efter hvilke af strålerne der hører sammen, altså før og efter brydning. Jeg har alle strålernes gradtal. Hvordan finder jeg ud af dette?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2007 af Lil_mermaid (Slettet)

Du har snels lov (brydningsloven)

n1 * sin(A1) = n2 * sin(A2)

hvor n1=brydningsindeks for medium 1 (evt. i luft)
A1= indfaldsvinkel

n2=brydningsindeks for medium 2 (evt. i glas)
A2= brydningsvinkel

Svar #2
30. januar 2007 af FrederikXY (Slettet)

Hvad hvis jeg ikke kender nogle af brydningsindekserne?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2007 af Lil_mermaid (Slettet)

Ved du hvad det brydes i er det mellem luft og glas eller luft og vand?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2007 af Lil_mermaid (Slettet)

luft=1
vand=1,33
rudeglas=1,51

Svar #5
30. januar 2007 af FrederikXY (Slettet)

nej.. det er netop det jeg ikke ved noget om... skal bare fortælle hvilken linie der bliver til hvilken linie:

Før brydningen:
A 60grader
B 45
C 26

efter brydningen:
F 38,3
E 0
D 60

??

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2007 af Lil_mermaid (Slettet)

Ja men når man taler om brydning skal man bruge brydningsindeks ellers giver det ingen mening!

Hvis du går ud fra at den indkommende stråle starter i luft og brydes i glas så kan man betragte hændelsen vha denne relation

n1 * sin(A1) = n2 * sin(A2)

n2 = n1 * sin(A1) /sin(A2)

Eksempel 1

n2 = 1*sin(60)/sin(38,3)= 1,4


1,4 tilnærmer sig brydningsindekset for kvartsglas =1,46


Skriv et svar til: Brydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.