Matematik
bestemmelse af a og b
30. januar 2007 af
uhanse (Slettet)
Jeg søger hjælp endnu engang med denne funktion:
har punkterne (100;21) og (400;27)
kender funktionen: f(x)=alog(x)+b
Ud fra disse oplysninger skal jeg bestemme a og b, men hvorfor lige log midt i det hele:
Håber at der er en der kan hjælpe mig
takker
har punkterne (100;21) og (400;27)
kender funktionen: f(x)=alog(x)+b
Ud fra disse oplysninger skal jeg bestemme a og b, men hvorfor lige log midt i det hele:
Håber at der er en der kan hjælpe mig
takker
Svar #1
30. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Omskriv dine oplysninger til:
21 = a*log(100) + b
og
27 = a*log(400) + b
Så har du to ligninger med to ubekendte.
21 = a*log(100) + b
og
27 = a*log(400) + b
Så har du to ligninger med to ubekendte.
Svar #2
30. januar 2007 af uhanse (Slettet)
jeg er også kommet så langt, men har stirret med blind med de to ubekendte her. Har du en mulighed for hviklen jeg skal starte med først
Svar #3
30. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
log(100)=2 så start med at omskrive den første til:
21=a*2 + b
Isoler b og sæt ind i lignig to
21=a*2 + b
Isoler b og sæt ind i lignig to
Skriv et svar til: bestemmelse af a og b
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
