Matematik
Opstil ligning for parabel
31. januar 2007 af
Tdd-girl (Slettet)
Hejsa.
Sidder fast med denne opgave
Skal opbygge en forskrift for en parabel Y=ax^2+bx+c
Den hedder: (2,7) (-1,-0,5) (0,3)
Jeg er kommet til slutningen men så bliver resultatet noget helt andet.
Resultatet skal give: Y= -0,5x^2 + 3x + 3
Kunne være fedt hvis der er nogle som kan forklare mig hvad jeg skal gøre for at det bliver rigtigt, har tjekket mine egne resultater igennem flere gange og kan ikke se noget forkert.
Mvh tdd
Sidder fast med denne opgave
Skal opbygge en forskrift for en parabel Y=ax^2+bx+c
Den hedder: (2,7) (-1,-0,5) (0,3)
Jeg er kommet til slutningen men så bliver resultatet noget helt andet.
Resultatet skal give: Y= -0,5x^2 + 3x + 3
Kunne være fedt hvis der er nogle som kan forklare mig hvad jeg skal gøre for at det bliver rigtigt, har tjekket mine egne resultater igennem flere gange og kan ikke se noget forkert.
Mvh tdd
Svar #1
31. januar 2007 af Peter_F (Slettet)
Du kan indsætte punkterne i y=ax^2+bx+c og på den måde få 3 ligninger med 3 ubekendte.
Punkterne indsættes således:
7=4a+2b+c
-0,5=a-b+c
3=c
Man har altså c, så det kan reduceres til 2 ligninger med 2 ubekendte.
Punkterne indsættes således:
7=4a+2b+c
-0,5=a-b+c
3=c
Man har altså c, så det kan reduceres til 2 ligninger med 2 ubekendte.
Svar #3
01. februar 2007 af Tdd-girl (Slettet)
Ja så ender de med at give 2-2a=b Og -3,5-a=b Ikke?
Derefter begynder det og gå galt for mig.
Derefter begynder det og gå galt for mig.
Skriv et svar til: Opstil ligning for parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
