Matematik

Bestem forskrift

01. februar 2007 af MikalaStrup (Slettet)
Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses det, at
f(0)=3 og f(3)=24

Bestem en forskrift for f

Hvordan gør jeg dette?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2007 af eightx2 (Slettet)

Du ved, at eksponentielle funktioner er på formen f(x)=b*a^x.

Du burde kende formlen for at finde a ved eksponentielle funktioner, og så finder du b ved at omskrive f(x)=b*a^x.

Svar #2
01. februar 2007 af MikalaStrup (Slettet)

#1 Jaja, det ved jeg godt!

Men jeg forstår ikke, hvad: f(0)=3 og f(3)=24 betyder?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2007 af eightx2 (Slettet)

Ah ok. f(0)=3 betyder, at for x-værdien 0 er den tilhørende funktionsværdi 3. Hvis det skal overføres til et punkt i koordinatsystemet, er det altså bare (0,3).

Svar #4
01. februar 2007 af MikalaStrup (Slettet)

# Okay tak... så det vil sige, at jeg skal bruge koordinaterne (0,3) og (3,24) for at finde konstanterne a og b?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2007 af eightx2 (Slettet)

#4
Ja, du bruger i hvert fald begge til at finde a, og derefter ét af dem til at finde b.

Svar #6
01. februar 2007 af MikalaStrup (Slettet)

#5
Mange mange tak

Skriv et svar til: Bestem forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.