Matematik
Hjælp!
01. februar 2007 af
Amaana (Slettet)
Hej alle sammen.
jeg har en lille opgave, som er lidt svært for mig:
Funktionen f er givet ved f(x)=(x-1)*(x^2-4x+6)
Vis at f har netop et nulpunkt.
Jeg har fået til: x^3-3x^2+10x-6 og diskriminanten d= -31.
dette er forkert ik? da d skal give 0 for at f kan have et nulpunkt, please hjælp jeg har prøvet mange gang.
På forhånden tak
jeg har en lille opgave, som er lidt svært for mig:
Funktionen f er givet ved f(x)=(x-1)*(x^2-4x+6)
Vis at f har netop et nulpunkt.
Jeg har fået til: x^3-3x^2+10x-6 og diskriminanten d= -31.
dette er forkert ik? da d skal give 0 for at f kan have et nulpunkt, please hjælp jeg har prøvet mange gang.
På forhånden tak
Svar #1
01. februar 2007 af Peter_F (Slettet)
f(x)=0 <=> (x-1)*(x^2-4x+6)=0
Nulregl:
(x-1)*(x^2-4x+6)=0 <=> x-1=0 og x^2-4x+6=0
x-1=0 <=> x=1
x^2-4x+6=0
Determinant:
(-4)^2-4*1*6=-8
Derfor har den ingen løsning.
Eneste løsning er derfor x=1.
Nulregl:
(x-1)*(x^2-4x+6)=0 <=> x-1=0 og x^2-4x+6=0
x-1=0 <=> x=1
x^2-4x+6=0
Determinant:
(-4)^2-4*1*6=-8
Derfor har den ingen løsning.
Eneste løsning er derfor x=1.
Skriv et svar til: Hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
