Matematik
Forskriftsbestemmelse
02. februar 2007 af
Line^ (Slettet)
Hey..
Sidder her med en matematikaflevering som jeg ikke lige kan få løst.. Hjælp?!
Hvordan opstiller man en forskrift for en parabel?
Parablen skal forestille en høstak, og har derfor nedadgående ben. Højden for høstakken er 4,8 m., og længden er 5 m.
//Line
Sidder her med en matematikaflevering som jeg ikke lige kan få løst.. Hjælp?!
Hvordan opstiller man en forskrift for en parabel?
Parablen skal forestille en høstak, og har derfor nedadgående ben. Højden for høstakken er 4,8 m., og længden er 5 m.
//Line
Svar #1
02. februar 2007 af eightx2 (Slettet)
Parablen må være på formen f(x)=-a(x-r1)(x-r2).
Hvis vi nu siger, at rødderne er 0 og 5 (derved får den bredden 5), så er r1=0 og r2=5.
f(x)=-a*x(x-5).
Højden på høstakken må være ved x-værdien 2,5. Dit toppunkt er altså (2,5;4,8). Udnyt nu toppunktsformlen.
Hvis vi nu siger, at rødderne er 0 og 5 (derved får den bredden 5), så er r1=0 og r2=5.
f(x)=-a*x(x-5).
Højden på høstakken må være ved x-værdien 2,5. Dit toppunkt er altså (2,5;4,8). Udnyt nu toppunktsformlen.
Svar #2
03. februar 2007 af Line^ (Slettet)
Og ved brug af toppunktsformlen får jeg hvilket led af parablens forskrift?
Skriv et svar til: Forskriftsbestemmelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
