Matematik

Stamfunktioner

03. februar 2007 af Leah (Slettet)
Der er to stamfunktioner der driller mig..
2
S exp(2x) = [e^2]
-1

Lommeregnerens solve-funktion siger det bliver 8,15
I hånden får jeg det til 13,591

Hvad er stamfunktionen til 1/4x^2 ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2007 af apandersen (Slettet)

Stamfunktionen til (1/4)*x^2 skulle gerne være

(1/12)*x^3+C

hvor C er en integrationskonstant. Husk at integralet af x^n er (1/(n+1))*x^(n+1).

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2007 af ibibib (Slettet)

En stamfunktion til exp(2x) er ½exp(2x) så

2
S exp(2x) = 27,23
-1

Svar #3
03. februar 2007 af Leah (Slettet)

Jeg er fuldkommen lost, så må lige bruge en halvtime på at skrive det hele ind. :/

f(x) = 1/4x^2 - 3x + 9
g(x) = 8/x

Udfra det har jeg fået x= 2 v x=8

Jeg skal finde arealet af området i 1.kvadrat af det begrænsede område.

A= S 1/4x^2 - 3x + 9 - S 8/x =
[1/12x^3 - (2/3)x^2 + 9] - [8 ln (x)]
Grænseverdierne er desuden 2 og 8 som jeg har nævnt længere oppe. Jeg får arealet til mange forskellige tal :/ Har jeg lavet en fejl et sted?

Svar #4
03. februar 2007 af Leah (Slettet)

#2
Det går ikke op.. Får det nu til 8,15 uandet om jeg regner det hele ud eller blot taster det ind i lommeregneren.

2
S exp(2x) = [½exp(2x)]
-1

= 0,5e(2*2)- 0,5e(2* (-1)) = 8,15

Svar #5
03. februar 2007 af Leah (Slettet)

Har fået ud af den med exp nu..

Men den anden #3 har jeg stadig problemer med

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2007 af apandersen (Slettet)

Du har lavet en fejl. Integralet af -3x er -(3/2)*x^2 - ikke -(2/3)*x^2. Og integralet af 9 er 9x - ikke 9. Bemærk iøvrigt også at der ved ln(x) skal stå ln|x|, da det jo er den nummeriske værdi.

Dvs. vi får:

A=[(1/12)*x^3-(3/2)*x^2+9x-8*ln|x|]


Svar #7
03. februar 2007 af Leah (Slettet)

Hurray, så fandt jeg ud af det hele.. Tak (;

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#7
Det lyder godt :D

Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.