Matematik
afstand fra centrum til centrum
04. februar 2007 af
171089 (Slettet)
hej.. er igang med en blækregning..
er der nogen der kan hjælpe mig med at beregne afstanden mellem to cirklers centre, når:
cirkel a: (x-3)^2+(y+4)^2=16
cirkel b:(x-8)^2+(y-3)^2=4
vi har haft noget om afstanden fra punkt til linje, men ikke fra punkt til punkt..
mange tak på forhånd..;)
er der nogen der kan hjælpe mig med at beregne afstanden mellem to cirklers centre, når:
cirkel a: (x-3)^2+(y+4)^2=16
cirkel b:(x-8)^2+(y-3)^2=4
vi har haft noget om afstanden fra punkt til linje, men ikke fra punkt til punkt..
mange tak på forhånd..;)
Svar #1
04. februar 2007 af McMaster (Slettet)
Prøv at tegne de to punkter - så burde du kunne indse, at du kan udnytte pythagoras sætning om retvinklede trekanter!
Skriv et svar til: afstand fra centrum til centrum
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
