Matematik
Differentialkvotient
04. februar 2007 af
Liiinee (Slettet)
Differentialkvotient af produkt og kvotient.
Jeg har følgende udtryk:
a: x * kvdr. x
b: kvdr. x * (3 - 2x)
c: (2x^2 - 5x)*(x^2+6)
d: 1/x * kvdr. x
e: x * ln(x)
f: (6x^2 - x)*6^x
g: e^3x * 3^x
h: x^3 * 5^x
Jeg går udfra at jeg her skal bruge sætningingen:
(fg)´(x0) = f´(x0)g(x0) + f(x0)g´(x0)
ikke?
Jeg har følgende udtryk:
a: x * kvdr. x
b: kvdr. x * (3 - 2x)
c: (2x^2 - 5x)*(x^2+6)
d: 1/x * kvdr. x
e: x * ln(x)
f: (6x^2 - x)*6^x
g: e^3x * 3^x
h: x^3 * 5^x
Jeg går udfra at jeg her skal bruge sætningingen:
(fg)´(x0) = f´(x0)g(x0) + f(x0)g´(x0)
ikke?
Svar #2
04. februar 2007 af Riemann
jo, det er den rigtige formel.
Eksempelvis kan du løse a) ved at sætte f(x)=x og g(x)=sqrt(x), hvilket giver
(x*sqrt(x))'= f'(x)*g(x)+g'(x)*f(x)
= sqrt(x)+x/(2*sqrt(x))
Eksempelvis kan du løse a) ved at sætte f(x)=x og g(x)=sqrt(x), hvilket giver
(x*sqrt(x))'= f'(x)*g(x)+g'(x)*f(x)
= sqrt(x)+x/(2*sqrt(x))
Svar #3
04. februar 2007 af ibibib (Slettet)
((2x^2 - 5x)*(x^2+6)) =
(4x-5)·(x^2+6) + (2x²-5x)·(2x) =
osv.
(4x-5)·(x^2+6) + (2x²-5x)·(2x) =
osv.
Svar #4
04. februar 2007 af sapiens (Slettet)
hvis du, som mig, er lidt doven, så omskriver du x*kvdr(x) til x^(3/2), og så slipper du for at bruge reglen for sammensat. men det er vel smag og behag.
det samme kan gøres med andre.
det samme kan gøres med andre.
Skriv et svar til: Differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
