Matematik
Nogle lette opgaver
04. februar 2007 af
lindgaard44 (Slettet)
Hej- jeg er lige kommet ind i en matematikklasse efter jeg ikke rigtigt har haft det i noget tid.
Det er ikke fordi jeg er blank over disse opgaver, men jeg er meget usikker:
1.Løs ligning: (x-2)^2 = 3(x-1) - her skal man vel finde diskriminanten?
2. 4x^2 - 3 = 8x-9
3. (x^2-3)(2+x)=0
4. Bestem t, så -3 er rod i ligningen: t*x^2-t*x+5=0
5. Reducer udtrykket: (y^3 * 4x^2 * y^-1) / (2x*y)^2
Jeg vil være meget taknemlig for hjælp
Det er ikke fordi jeg er blank over disse opgaver, men jeg er meget usikker:
1.Løs ligning: (x-2)^2 = 3(x-1) - her skal man vel finde diskriminanten?
2. 4x^2 - 3 = 8x-9
3. (x^2-3)(2+x)=0
4. Bestem t, så -3 er rod i ligningen: t*x^2-t*x+5=0
5. Reducer udtrykket: (y^3 * 4x^2 * y^-1) / (2x*y)^2
Jeg vil være meget taknemlig for hjælp
Svar #1
04. februar 2007 af apandersen (Slettet)
1) Gang først parentesen (x-2)^2 ud. Udnyt at: (a-b)^2=a^2+b^2-2ab. Saml så alle led med x^2, alle med x og alle konstantled. Så har du en andengradsligning som du løser ved at udregne diskriminanten og bruge løsningsformlen.
2) Saml igen alle led med x^2, alle med x og alle konstantled og løs den som en andengradsligning.
3)gang paranteserne ud og løs ligningen.
4) Sæt 3 ind på x's plads og isoler t. Saml alle led med t, før du isolerer.
5) (y^3 * 4x^2 * y^-1) / (2x*y)^2 = (y^2*4x^2)/(4x^2y^2)=(4x^2)/(4x^2)=1
2) Saml igen alle led med x^2, alle med x og alle konstantled og løs den som en andengradsligning.
3)gang paranteserne ud og løs ligningen.
4) Sæt 3 ind på x's plads og isoler t. Saml alle led med t, før du isolerer.
5) (y^3 * 4x^2 * y^-1) / (2x*y)^2 = (y^2*4x^2)/(4x^2y^2)=(4x^2)/(4x^2)=1
Svar #2
04. februar 2007 af lindgaard44 (Slettet)
jeg er stadig langt fra sikker på opgaverne.
1) hvordan skal jeg udnytte, at "(a-b)^2=a^2+b^2-2ab"
kan dette være rigtigt:
(x^2 – 3)(2+x)=0
2x^2 + x^3 – 6 – 3x = 0
2x + x^2 – 6 – 3x = 0
x^2 – x – 6 = 0
d = 1^2 – 4 * 1 * (-6)
d = 25
også de andre opgaver er jeg ikke helt med på
1) hvordan skal jeg udnytte, at "(a-b)^2=a^2+b^2-2ab"
kan dette være rigtigt:
(x^2 – 3)(2+x)=0
2x^2 + x^3 – 6 – 3x = 0
2x + x^2 – 6 – 3x = 0
x^2 – x – 6 = 0
d = 1^2 – 4 * 1 * (-6)
d = 25
også de andre opgaver er jeg ikke helt med på
Svar #3
04. februar 2007 af apandersen (Slettet)
1)
(x-2)^2 = 3(x-1)
x^2+4-4x=3x-3
x^2-7x+7=0
Løs den ligning.
(x-2)^2 = 3(x-1)
x^2+4-4x=3x-3
x^2-7x+7=0
Løs den ligning.
Skriv et svar til: Nogle lette opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
