Fysik
Måling af starthastighed
04. februar 2007 af
Magnemize (Slettet)
jeg sidder med en fysik rapport hvor det første jeg skal er at beregne starthastigheden ud fra et lodret og et vandret skud med en fjeder kanon opgaven lyder:
1. Måling af starthastighed.
1. Lodret kast. Indstil kanonen således, at den skyder lodret opad og mål den største højde. (Sæt den f.eks. op ad en lodret plade, og hold vandret plade mod denne sådan, at kuglen netop når op til den vandrette plade.) Dette gøres for alle tre indstillinger af fjederspændingen.
2. Vandret kast. Lad kanonen skyde vandret i en kendt højde, og mål længden af
kastet. Målinger udføres for hver af de tre indstillinger af fjederspændingen. Gør rede for, hvordan størrelsen af starthastigheden kan beregnes ud fra måleresultaterne.
Resultatet af målingerne opføres for overskueligheden i en tabel.
jeg kan beregne starthastigheden for det lodrette kast men jeg kan ikke komme i tanke om hvordan jeg skal gøre for at finde starthastigheden for det vandrette kast
nogen der kan hjælpe mig igang?
1. Måling af starthastighed.
1. Lodret kast. Indstil kanonen således, at den skyder lodret opad og mål den største højde. (Sæt den f.eks. op ad en lodret plade, og hold vandret plade mod denne sådan, at kuglen netop når op til den vandrette plade.) Dette gøres for alle tre indstillinger af fjederspændingen.
2. Vandret kast. Lad kanonen skyde vandret i en kendt højde, og mål længden af
kastet. Målinger udføres for hver af de tre indstillinger af fjederspændingen. Gør rede for, hvordan størrelsen af starthastigheden kan beregnes ud fra måleresultaterne.
Resultatet af målingerne opføres for overskueligheden i en tabel.
jeg kan beregne starthastigheden for det lodrette kast men jeg kan ikke komme i tanke om hvordan jeg skal gøre for at finde starthastigheden for det vandrette kast
nogen der kan hjælpe mig igang?
Svar #1
04. februar 2007 af Jerslev (Slettet)
#0: Hvis du har målt elevationen kan du benytte formlen:
x = ( v(start)^2 * sin (2*elevation) ) / g
x angiver længden af skudet. Hermed skal det tilføjes, at start og slut skal måles i samme højde.
x = ( v(start)^2 * sin (2*elevation) ) / g
x angiver længden af skudet. Hermed skal det tilføjes, at start og slut skal måles i samme højde.
Svar #2
01. oktober 2011 af asdfgqwert (Slettet)
Lad mig lige se om jeg har forstået det ret. (v02*sin(2*0,46))/9,82=x?
Jeg har målt højden til 46 cm, derfor de 0,46.
Skriv et svar til: Måling af starthastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
