Matematik
Rumfangsberegning
04. februar 2007 af
Stinnie (Slettet)
Hejsa.
jeg skal beregne rumfanget af omdrejningslegemet som drejes 360 grader om 1-aksen og punktmængden er fra 0 - 2. f(x)=e^x - x
2
int(pi((e^x - x)^2))dx
0
Jeg har fået det til 216, 36
men ved ikke om det er rigtigt.. hvordan kan jeg tjekke det?
jeg skal beregne rumfanget af omdrejningslegemet som drejes 360 grader om 1-aksen og punktmængden er fra 0 - 2. f(x)=e^x - x
2
int(pi((e^x - x)^2))dx
0
Jeg har fået det til 216, 36
men ved ikke om det er rigtigt.. hvordan kan jeg tjekke det?
Svar #1
04. februar 2007 af eightx2 (Slettet)
Det er desværre ikke rigtigt. Prøv at skrive dine udregninger.
Svar #2
04. februar 2007 af ibibib (Slettet)
Det bliver 39,859. Du kan evt. tjekke på din grafregner?
S (pi((e^x - x)^2)) dx =
pi·S (e^(2x)+x²-2xe^x) dx =
pi·[½e^(2x)+1/3x³-2xe^x+2e^x]
Her er benyttet partiel integration.
S (pi((e^x - x)^2)) dx =
pi·S (e^(2x)+x²-2xe^x) dx =
pi·[½e^(2x)+1/3x³-2xe^x+2e^x]
Her er benyttet partiel integration.
Skriv et svar til: Rumfangsberegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
