Matematik

Komplekse tal

05. februar 2007 af Madsst (Slettet)
Hejsa - er helt ny i komplekse tal, så det er sikkert et stykke kage for de som kan det her.
Min bog fortæller at ligningen
(ax-by)+(ay+bx)i=1 løses ved at løse to ligninger,
ax-by=1 og ay+bx=0. Mit spørgsmål er: Hvorfor kan man dele op sådan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
To komplekse tal er ens, hvis de to reeldele er ens og de to imaginærdele er ens. Det vil sige, at da



svarer det netop til at løse ligningssystemet


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2007 af allan_sim

#0.
Det komplekse tal består af reel del og en imaginær del. Tallet på højresiden i din ligning kan også skrives som 1+0*i. For at de to sider kan være ens må realdel være lig realdel og imaginærdel være lig imaginærdel.

Svar #3
05. februar 2007 af Madsst (Slettet)

okay - mange tak!

Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.