Matematik
Lille ligning.
05. februar 2007 af
growern (Slettet)
Hej
45 * 5^x + 15 = 60
Hvordan løser jeg den?
45 * 5^x + 15 = 60
Hvordan løser jeg den?
Svar #2
05. februar 2007 af Hanibal (Slettet)
Ikke nødvendig med logaritme.
1) Træk 15 fra på begge sider af =
2) Divider med 45 på begge sider af =
3) Du får 5^x=1
4) x=0, da alle tal opløftet i nulte giver en! Da
5^0=5/5=1. 1000^0=1000/1000=1. (5^x)(5^-x)=5^x/5^x=1
1) Træk 15 fra på begge sider af =
2) Divider med 45 på begge sider af =
3) Du får 5^x=1
4) x=0, da alle tal opløftet i nulte giver en! Da
5^0=5/5=1. 1000^0=1000/1000=1. (5^x)(5^-x)=5^x/5^x=1
Skriv et svar til: Lille ligning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
