Matematik

en graf

05. februar 2007 af dea_ferizaj (Slettet)
Grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skærer akserne i pnkterne P(2,0),Q(8,0)og R(0,4)

a) Bestem en forskrift for f(x)

Hvordan gør man det?
hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2007 af ibibib (Slettet)

f(x)=a(x-x1)(x-x2), hvor x1 og x2 er rødderne.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2007 af BattleToast (Slettet)

Plejer at gøre således:

r = rod (skæring med x-aksen)

så, r1 = 2, r2 = 8

og du har et punkt; f(0)=4

Så skal der faktoriseres (tror jeg det hedder....):

f(x)=a(x-r1)(x-r2)

Resten må du selv sidde og lege lidt med, har desværre ikke mere tid.

Svar #3
05. februar 2007 af dea_ferizaj (Slettet)

hvad bliver forskriften så f(x)=a(x-2)*(x-8)??

Svar #4
05. februar 2007 af dea_ferizaj (Slettet)

hjælp!!

Svar #5
05. februar 2007 af dea_ferizaj (Slettet)

er forskriften :
f(x)=4*(x-2)*(x-8)

f(x)4x^2-40x+64??


Svar #6
05. februar 2007 af dea_ferizaj (Slettet)

f(x)=4x^2-40x+64??

Skriv et svar til: en graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.