Matematik

Vektorregning(2.015)

05. februar 2007 af dnadan (Slettet)
Jeg har følgende opgave:
I et koordinatsystem i planen er der givet et punkt P(-3;-4) og en vektor(a=(1;2)).
Punkterne A og B er bestemt ved:
Vektor(PA)=vektor(-a) og vektor(PB)=2*tværvektor(a)

A er fundet til A(-4;-6) og B(-7;-2)

Mit problem kommer i efterfølgende spørgsmål:
C er et punkt på den linje, der går gennem P og har retningsvektoren(a)
Bestem koordinatsættet til C i hvert af de tilfælde, hvor arealet af trekant ABC er 30.

Det eneste jeg er kommet frem til her, er at:
parameter fremstillingen er:
x=-3+t
y=-4+2t

og måske 1/2*|Det(a,b)|=30

men alt dette kan jeg ikke rigtigt se, hvad jeg skal bruge til...
Er der ikke én, som vil give mig et skub i den rigtige retning? På forhånd mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2007 af allan_sim

#0.
Du finder koordinaterne til vektorerne AB og AC og indsætter i determinanten. Der fremkommer så en ligning med t som ubekendt, som har to løsninger på grund af numerisktegnet.



Svar #2
05. februar 2007 af dnadan (Slettet)

tusind tak!

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=26919

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2007 af Waterhouse (Slettet)

#1: Hvilken kode bruger du for at lave de høje vektorparanteser? Har aldrig fundet ud af at gøre det rigtig pænt, uden en kæmpemæssig bunke grim kode...

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2007 af Waterhouse (Slettet)

Eller, ikke så meget paranteserne, mere hvordan du får placeret koordinaterne over hinanden.

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2007 af allan_sim

#4.
Den første som eksempel

\vec{AB}=\begin{pmatrix}-7+4 \\ -2+6\end{pmatrix}

Hvis du har brug for flere kolonner, sætter du et & mellem hver af disse.

Skriv et svar til: Vektorregning(2.015)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.