Matematik
parabel ud fra 3 punkter..
06. februar 2007 af
Suffe (Slettet)
Jeg sidder med en opgave hvor man skal finde en parabel ud fra 3 kendte punkter:
P(2,0)
Q(8,0)
R(0,4)
Hvordan gør jeg det? kan finde ud af det når der er to punkter, men 3..
Håber nogle kan hjælpe mig..
P(2,0)
Q(8,0)
R(0,4)
Hvordan gør jeg det? kan finde ud af det når der er to punkter, men 3..
Håber nogle kan hjælpe mig..
Svar #1
06. februar 2007 af eightx2 (Slettet)
Du har to nulpunkter; P og Q.
Brug så denne:
f(x)=a(x-r1)(x-r2)
Indsæt slutteligt R, hvor du siger f(0)=4.
Brug så denne:
f(x)=a(x-r1)(x-r2)
Indsæt slutteligt R, hvor du siger f(0)=4.
Svar #3
06. februar 2007 af Suffe (Slettet)
skal lige nævnes at jeg jo skal finde funktionen til en parabel.. ;)
Skriv et svar til: parabel ud fra 3 punkter..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
