Matematik
Meget svær opgave
07. februar 2007 af
kuldioxid (Slettet)
Hej
jeg har fundet to tangenter for en parabel:
t1= -3x-2
t2=5x-10
Jeg skal så bestemme et gradtal for en af vinklerne mellem de to parabeltangenter..
Jeg ved godt hvad jeg skal finde, men ved bare ikke hvordan..
Har virklig brug for hjælp.. aner slet ikke hvordan man skal gribe det an..
på forhånd tak..
jeg har fundet to tangenter for en parabel:
t1= -3x-2
t2=5x-10
Jeg skal så bestemme et gradtal for en af vinklerne mellem de to parabeltangenter..
Jeg ved godt hvad jeg skal finde, men ved bare ikke hvordan..
Har virklig brug for hjælp.. aner slet ikke hvordan man skal gribe det an..
på forhånd tak..
Svar #1
07. februar 2007 af mathon
t1= -3x-2 med hældningstal -3 og hældningsvinkel v=tan^-1(-3)=-71,6° med x-aksens positive del
t2=5x-10 hældningstal 5 og hældningsvinkel v=tan^-1(5)=78,7° med x-aksens positive del
den stumpe vinkel mellem t1 og t2 bliver så
(78,7°-(-71,6°))=150,3°
den spidse vinkel mellem t1 og t2 bliver
180°-150,3°=29,7°
t2=5x-10 hældningstal 5 og hældningsvinkel v=tan^-1(5)=78,7° med x-aksens positive del
den stumpe vinkel mellem t1 og t2 bliver så
(78,7°-(-71,6°))=150,3°
den spidse vinkel mellem t1 og t2 bliver
180°-150,3°=29,7°
Svar #2
07. februar 2007 af mathon
tidligere har jeg vist dig en lidt anden måde
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=265679
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=265679
Svar #3
07. februar 2007 af kuldioxid (Slettet)
hvordan finder man hældningsvinklen v, den har vi ikke lært noget om..?
Skriv et svar til: Meget svær opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
