Matematik

differentialregning

08. februar 2007 af Kyvsgaard (Slettet)
en virksomhed fremstiller en vare. Omkostningerne O(x) ved fremstilling af x tons pr. uge af denne vare er givet ved:

O(x)=x^3-30x^2+500x+30

Hvor =O(x)er udtryk i en mønthed, som er underordnet i denne forbindelse. Den producerede varemængde kan sælges til en fast pris på 308 pr. ton

Bestem det antal tons, som virksomheden skal fremstille pr. uge, hvis fortjenesten skal være maksimal

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2007 af mathon

O(x)=x^3-30x^2+500x+30

sæt O'(x)=0

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2007 af allan_sim

#0.
Opstil en funktion for salgsprisen og kald den S(x). Fortjenesten kan da udtrykkes som F(x)=S(x)-O(x). Find nulpunkter for F'(x) og undersøg hvornår der er tale om maksimum ved hjælp af en fortegnsundersøgelse.

Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.