Matematik

Terminsprøve i naturfag

21. marts 2004 af Kristina K (Slettet)
Er der nogle 2 g'ere der har været oppe i naturfag til terminsprøven, som kan fortælle mig lidt om den?
Jeg vil gerne være forberedt på opgaverne

Brugbart svar (2)

Svar #1
21. marts 2004 af Samuel (Slettet)

Nu er jeg ikke sproglig, men jeg ved at det er lærerne på de enkelte gymnasier der udformer terminsprøven. Derfor bliver du nok nød til at læse på det hele ;=)

Brugbart svar (2)

Svar #2
21. marts 2004 af just (Slettet)

Jeg har faktisk lige været opoe i naturfag. Hvilket gym. går du på? Jeg vil sige at der var lidt af det hele. Jeg sidder med opgaven, vil du vide spørgsmålene?

Brugbart svar (2)

Svar #3
21. marts 2004 af Rune (Slettet)

Ja, det må du gerne. Jeg skal også op i morgen.

Brugbart svar (2)

Svar #4
21. marts 2004 af *D* (Slettet)

Hej just....
hmm, bruger de de samme opgaver over hele landet... Ellers vil jeg da gerne lige se hvordan de ser ud....

Brugbart svar (2)

Svar #5
21. marts 2004 af andreasvind (Slettet)

De bruger ikke de samme opgaver i hele landet. Jeg var oppe til terminsprøve for en uges tid siden og det var nogle opgaver udvalgt specielt af skolens lærere, da det er noget nyt for sproglige at skulle til sådan en terminsprøve med matematik på c-niveau.
Så der er nok ikke andet at gøre end at kigge lidt på det hele... :-)

Brugbart svar (2)

Svar #6
21. marts 2004 af just (Slettet)

Ja jeg vil give #5 ret i det han siger...det er ikke de samme! Men her er hvad jeg kom op i...skriver ikke lige alle opg., men lidt af hvert.
Opg.1 a)Et beløb på 7250kr. indsættes på en bankonto. Beløbet forrentes med en rentesats på 2,25% om året.Hvor stort et beløb står der på kontoen efter 18 år?
b)Hvis man skal være heldig at se planeten Merkur, så skal man enten stå tidlig op eller se efter den lige efter solnedgang. Mars kan man derimod være heldig at kunne se hele natten. Forklar, eventuelt ved hjælp af skitser, hvordan dette kan hænge sammen.
c)Opskriv og begrund den kemiske formel for natriumoxid.
d) Løs ligningen 9,2=3,1*1,22^X
e)Figuren viser to trekanter, der er ens vinkler. Siderne i den lille trekant er henholdsvis 3cm,3cm og 2,5cm i bunden. I den store trekant er bunden 4,2 cm. Hvor store er de andre sider i den store trekant?

Opg.2. To funktioner f og g har forskrifterne f(x)=0,25*x+1,25 og g(x)= 1,25*x+1,50. a)Tegn graferne for de 2 fuktioner.b)Løs uligheden f(x)Opg.4.Vandet i en radiator afkøles 35 grader ved gennemstrømningen. Vandet strømmer med en hastighed på 5 liter pr. min. radiatoren kan i alt indeholde 18,5 liter vand.a) Vis ved beregning, at det tager 222 sekunder før al vandet i radiatoren er udskiftet med nyt varmt vand.
b)Beregn den effekt, hvormed radiatoren afgiver energi til lokalet.
Opg.5 (En masse med hastighed og noget med man skal lave en regneforskrift af temperaturforskellen osv.)
Opg.6. Opvarmningen af radiatorvandet sker ved at det afbrændes fyrolie i et oliefyr. Fyringsolie består af mange forbindelser, men her vil vi lade som om det kun består af kunbrinten C14H30:
C1a+02 -> CO2 +H2O
A)Afstem reaktionsskemaet.
b)Massefylden for kulbrinten C14 er 0,8 kg/liter.b) Beregn hvor mange kg CO2 der dannes ved afbrænding af 1000 liter fyringsolie.
Opg.7 Figuren viser en skitse af gavlen på en inustribygning. De 2 skrå tagflader er opmålt til henholdsvis 8,00m. og 6,00m. medens den lodrette mur er opmålt til 5,20m. Vinklen mellem tagfladerne er 90 grader.
a)Beregn gavlens bredde.
b)Beregn de 2 taghældninger u og v.
c)Beregn gavlens totale højde.
d)Beregn gavlens areal.

Det var det. Ved ikke om det hjælper dig, men nu har du da en idé om hvordan terminsprøven kan komme til at se ud.

Brugbart svar (2)

Svar #7
21. marts 2004 af just (Slettet)

Hov vil lige rette en fejl. Det skema der skal afstemmes skal der stå C14H30+O2-> CO2+H2O.

Skriv et svar til: Terminsprøve i naturfag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.