Matematik
centrum /radius
10. februar 2007 af
compaqcompaq (Slettet)
Jeg skal bestemme centrum og radius i cirklen som har ligningen : x^2-16x+y^2-2y= -56
Har gjort det på følgende måde:
x^2-16x+y^2-2y + 56 = 0
(x+4)^2 = x^2+4x+16 så at (x+4)^2 -16 = x^2+4x
(y-1)^2 = y^2-2y +4 så at (y-1)^2 -4 = y^2-2y
(x+4)^2 -16 + (y-1)^2 -4 +56 = 0
(x+4)^2 + (y-1)^2 = 36
Centrum er dermed (-4,1)
Radius
er : kvadratroden af 36 = 6
Vil bare vide om dette er rigtigt lavet?????
Har gjort det på følgende måde:
x^2-16x+y^2-2y + 56 = 0
(x+4)^2 = x^2+4x+16 så at (x+4)^2 -16 = x^2+4x
(y-1)^2 = y^2-2y +4 så at (y-1)^2 -4 = y^2-2y
(x+4)^2 -16 + (y-1)^2 -4 +56 = 0
(x+4)^2 + (y-1)^2 = 36
Centrum er dermed (-4,1)
Radius
er : kvadratroden af 36 = 6
Vil bare vide om dette er rigtigt lavet?????
Svar #4
11. februar 2007 af Mimical (Slettet)
Ked af det, men din faktorering er forkert og dermed resultatet! (x-8)^2+(y-1)^2=9 prøv selv at gange ud.
Et lille fif. En cirkels ligning kan omarrangeres til at se ud som følger: x^2+y^2+ax+by+c=0, centrum bliver så (-a/2,-b/2) og radius kvadratroden af (-a/2)^2+(-b/2)^2-c.
Dermed bliver dit eksempel en cirkel med centrum i(8,1) og radius 3
Et lille fif. En cirkels ligning kan omarrangeres til at se ud som følger: x^2+y^2+ax+by+c=0, centrum bliver så (-a/2,-b/2) og radius kvadratroden af (-a/2)^2+(-b/2)^2-c.
Dermed bliver dit eksempel en cirkel med centrum i(8,1) og radius 3
Skriv et svar til: centrum /radius
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
