Matematik
Differentialregning
11. februar 2007 af
Mahinth (Slettet)
Hej..
jeg er lige igang med noget differentialregning, og sidder sku fast i en opgave jeg ikk lige helt kan tænke igennem.. håber i kan hjælpe_
opgaven lyder:
Bestem ved håndkræft ligningen for den tangent til grafen for fukntionen f med forskrift.
f(x)=x^2+5x+1
der er parallel med linien med ligning
y=x-8
håber at der er nogle der kan hjælpe :D
tak
jeg er lige igang med noget differentialregning, og sidder sku fast i en opgave jeg ikk lige helt kan tænke igennem.. håber i kan hjælpe_
opgaven lyder:
Bestem ved håndkræft ligningen for den tangent til grafen for fukntionen f med forskrift.
f(x)=x^2+5x+1
der er parallel med linien med ligning
y=x-8
håber at der er nogle der kan hjælpe :D
tak
Svar #4
11. februar 2007 af Mahinth (Slettet)
kan du så ikk se om dette er rigtigt...
altså stigningstallet må vel være 1? ik=
f(x)= x^2+5x+1
f'(x)=2x^(2-1)+5
1 = 2x^(2-1)+5 <=> f'(x)=-2 <=> f'(-2) = 1
y= f'(-2)*(x-x0)+f(-2)
f(2)= 2^2+5*2+1= 15
y= 1 *(x - (-2)) + 15
y = 1x + 17 ?
er det ligningen for tangenten?
altså stigningstallet må vel være 1? ik=
f(x)= x^2+5x+1
f'(x)=2x^(2-1)+5
1 = 2x^(2-1)+5 <=> f'(x)=-2 <=> f'(-2) = 1
y= f'(-2)*(x-x0)+f(-2)
f(2)= 2^2+5*2+1= 15
y= 1 *(x - (-2)) + 15
y = 1x + 17 ?
er det ligningen for tangenten?
Svar #5
11. februar 2007 af Mahinth (Slettet)
er der ikke lige nogle der kan se om det er rigigt?
tak
tak
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
