Fysik

Skiløb

11. februar 2007 af kenano (Slettet)
Søger hjælp til følgende opgave, på b-niveau.

En styrtløber med masse 75 kg løber ned ad et bjerg. Højdeforskellen mellem start og slut er 250 m.

a) Hvilken fart har skiløberen til slut, hvis der kan ses bort fra gnidning?

Slutfarten er 75 km/h
b) Beregn gnidningskraftens arbejde under skituren.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2007 af Sentinox (Slettet)

A) energibevarelse:

E_kinfør + E_Potfør = E_kinefter + E_Potefter + Wydre.

I dette tilfælde er det ydre arbejde 0 =>

E_kinfør + E_Potfør = E_kinefter + E_Potefter

Indlæg nulpunkt for den potientielle energi i bunden, og antag at skiløberen starter fra hvile:

E_Potfør = E_Kinefter

E_Potfør = m*g*h, E_Kinefter = 1/2*m*v^2

B) samme princip, nu er det ydre arbejde bare ikke nul!

//Sentinx

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2007 af Sentinox (Slettet)

A) energibevarelse:

E_kinfør + E_Potfør = E_kinefter + E_Potefter + Wydre.

I dette tilfælde er det ydre arbejde 0 =>

E_kinfør + E_Potfør = E_kinefter + E_Potefter

Indlæg nulpunkt for den potientielle energi i bunden, og antag at skiløberen starter fra hvile:

E_Potfør = E_Kinefter

E_Potfør = m*g*h, E_Kinefter = 1/2*m*v^2

B) samme princip, nu er det ydre arbejde bare ikke nul!

//Sentinox

Svar #3
11. februar 2007 af kenano (Slettet)

#0 Nogen der vil uddybe det, da jeg ikke forstår hvad Sentinox har skrevet?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2007 af frodo (Slettet)

A)lad os betragte slutpunktet som nulpunktet for den potentielle energi.
Du har da at den potentielle energi i starttilstanden er lig den kinetiske energi i sluttilstanden. Isoler heraf hastigheden.

B) formindskelsen i hastigheden skyldes gnidningskraften..

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=28225

Skriv et svar til: Skiløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.