Matematik
parabler
13. februar 2007 af
sam* (Slettet)
Figuren viser tre parabler P1 , P2 og P3 , der hver for sig har en ligning af typen y=ax^2+bx+c
Angiv for hver af de tre parabler fortegnet for c og fortegnet for diskriminanten d.
Hvordan gøre man det (uden hjælpemidler) nogle der kan vise et eks?
Hilsen
Sam
Angiv for hver af de tre parabler fortegnet for c og fortegnet for diskriminanten d.
Hvordan gøre man det (uden hjælpemidler) nogle der kan vise et eks?
Hilsen
Sam
Svar #1
13. februar 2007 af apandersen (Slettet)
Nu har vi jo ikke din figur her, så vi kan vise det på figuren. Men husk, at der gælder følgende for parabler:
f(0)=c (Du kan aflæse c på y-aksen)
Antallet af løsninger kan ses ved antallet af steder hvor parablerne skærer x-aksen. Hvis antallet af løsninger er 2, er d>0. Hvis det er 1, er d=0 og hvis der ikke er nogen er d<0.
f(0)=c (Du kan aflæse c på y-aksen)
Antallet af løsninger kan ses ved antallet af steder hvor parablerne skærer x-aksen. Hvis antallet af løsninger er 2, er d>0. Hvis det er 1, er d=0 og hvis der ikke er nogen er d<0.
Skriv et svar til: parabler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
