Matematik

VIGTIGTI: diff.lign.

14. februar 2007 af The nørd (Slettet)
Vi sidder her to tøser virkelig desperate efter at vide hvordan man løser følgende opgave:

En integralkurve til differebtialligningen
(dy/dx)= y/(y-1), hvor y>1
går gennnem punktet p(1,2)
Bestem en ligning for tangenten til denne kurve i punktet P
plz kan du hjælpe så bare kom med et forslag, vi er selv nået frem til at tangentligningen ser således ud y=2x

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2007 af mathon

f'(1)=dy/dx = 2/(2-1)=2/1=2

tangentligning

y-f(xo) = f'(xo)(x-xo)

y-2 = 2(x-1)

y = 2x-2+2

y = 2x


så det var jo godt scoret!!!!

Svar #2
14. februar 2007 af The nørd (Slettet)

TUSIND TAK :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#2
Kunne du fatte løsningen?

Skriv et svar til: VIGTIGTI: diff.lign.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.