Matematik
Hjælp
17. februar 2007 af
Sporty (Slettet)
3x2 + 30x + 75 = 0
det skal give –5,
men jeg får d til et negativt tal,og man kan ikke finde kvadratroden af et negativt tal..
er der en der vil hjælpe mig med den på forhånd tak....
3x2 + 30x + 75 = 0
det skal give –5,
men jeg får d til et negativt tal,og man kan ikke finde kvadratroden af et negativt tal..
er der en der vil hjælpe mig med den på forhånd tak....
Svar #1
17. februar 2007 af piper (Slettet)
Identificer A, B og C formen Ax^2+Bx+C= 0
A = 3 B = 30 C = 75
Så fås d = B^2 - 4*A*C = 30^2 - 4*3*75 = 900 - 900 = 0
diskriminanten giver altså 0. Du må have regnet forkert. Prøv igen.
A = 3 B = 30 C = 75
Så fås d = B^2 - 4*A*C = 30^2 - 4*3*75 = 900 - 900 = 0
diskriminanten giver altså 0. Du må have regnet forkert. Prøv igen.
Svar #2
17. februar 2007 af Sporty (Slettet)
okey det er mig som har glemt at trække 900 fra....
en ting til
-30 + 0/
2 * (-3)
x= 5
får jeg roden til men på lommeregneren giver det -5...
Hvad er det jeg gør forkert...??
:);)
en ting til
-30 + 0/
2 * (-3)
x= 5
får jeg roden til men på lommeregneren giver det -5...
Hvad er det jeg gør forkert...??
:);)
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
